Resthout verwerking

Resthout verwerking
Het onbehandeld zaagsel en schoon resthout dat bij onder andere timmerfabrieken en keukenbedrijven opgehaald wordt, wordt door De Lange B.V. op verschillende manieren verwerkt.

Tot pellets

Resthout wordt in onze shredder gebroken en vermalen. Vervolgens gaat het door een soort zeef die niet-magnetische deeltjes, plastic, zand en grind uit het vermalen resthout haalt. De schone houtdeeltjes die overblijven worden met zaagsel en houtvezel vermengd. Daarna gaan de houtdeeltjes weer door een zeef, zodat alleen deeltjes van 3mm of kleiner overblijven. Eventuele grotere deeltjes worden verkleind onder de hamermolen. Tot slot worden de deeltjes op elkaar geperst en afgekoeld met water. Het resthout is verwerkt tot houtpellets!

Tot openhaardblokken

Onze openhaardblokken bestaan uit een mengsel van zuiver zaagsel en houtstof, vermengd met zuivere paraffine en wat geperste korrels. Uitsluitend de beste grondstoffen, zonder toevoeging van dierlijke vetten.

Hierdoor branden ze langer, zijn ze schoner dan haardhout, geven ze nauwelijks vonken af en geven ze meer warmte dan conventionele haardblokken.

Tot groene energie

Resthout verwerken wij ook tot groene energie. Dit wordt gedaan in onze eigen energiecentrale die in De Lier, bij Delft, staat. Hiervoor wordt enkel schoon B-hout gebruikt, zoals MDF, spaanplaat en triplex (het zogenaamde verlijmd hout), en het fijnste zaagsel (houtstof). Onze biomassa centrale produceert 7 dagen per week 500kW groene energie per uur. Deze elektriciteit leveren wij terug aan het net, de restwarmte die hierbij vrijkomt, gaat naar tuinders in de buurt die er hun kassen mee verwarmen.

Neem contact op
Heeft u een vraag of een opmerking? Vul het formulier in, we nemen zo spoedig mogelijk contact me u op.

    De Lange B.V.

    Rustenburgerweg 3

    1646 WJ Ursem

    Telefoon: +31 (0)72 503 92 02

    © 2024 De Lange B.V.