Houtvezel & Zaagsel

Houtvezel & Zaagsel

Houtvezel, zaagsel en stof zijn zeer geschikte materialen om te recyclen. Al meer dan 40 jaar rijden de vrachtwagens van De Lange B.V. door het hele land om alles op het gebied van houtvezel, zaagsel en stof op te halen. Wat ooit begon voor eigen gebruik – in de varkensstal van de ouders – groeide uit tot een begrip in de omgeving. Houtvezel, zaagsel of stof over? De Lange B.V. haalt het op! En dat doen wij nog steeds. Bijvoorbeeld bij de houtverwerkende industrie zoals kozijnen- en meubelfabrieken, bouwbedrijven.

Houtvezel scheiden

Eenmaal aangekomen bij onze fabriek wordt het opgehaalde materiaal uitgebreid gezeefd, waarbij wij onderscheid maken tussen houtvezel, (fijn)zaagsel en stof. Het houtstof gebruiken we als basis voor b.v. haardblokken, het fijnste zaagsel voor energiepellets. Wat overblijft zijn zaagsel en houtvezels. Dit gebruiken wij om bodembedekking en stalstrooisel van te maken voor de veehouderij.

Bodembedekking van houtvezel

De houtkrullen of houtvezels scheiden we, nadat we ze gezeefd hebben, in wit (zacht) en gemengd (iets minder zacht). Dit proces herhalen we ook met het zaagsel. Houtvezel is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld kippenschuren, paardenboxen en om te strooien in bloembedden. Maar ook eigenaren van konijnen of cavia’s zijn zeer blij met dit product. Bodembedekking van houtvezel is schoon, hygiënisch en houdt dieren langer gezond.

Stalstrooisel & Houtkrullen

Ons zaagsel gaat met name naar veehouders die het vaak gebruiken in ligboxstallen. Daarnaast wordt het zaagsel bijvoorbeeld gestrooid in varkensstallen. En dat is niet gek, want daar is het tenslotte ooit allemaal mee begonnen! Ook wordt in de fabriek Lava3 geproduceerd. Dit product van strooisel houdt de ligboxstal en klauwen van het vee droog, is bacterieremmend en stimuleert het bodemleven. En het is 100% veilig, zelfs als uw dieren er per ongeluk van eten. Daarnaast vormt het ook een uitstekend alternatief voor krijt en kalk.

U ziet: de producten die wij van houtvezel, zaagsel en stof vervaardigen zijn uitermate veelzijdig en lenen zich voor een natuurlijke, veilige en gezonde basis voor uw

Neem contact op
Heeft u een vraag of een opmerking? Vul het formulier in, we nemen zo spoedig mogelijk contact me u op.

    De Lange B.V.

    Rustenburgerweg 3

    1646 WJ Ursem

    Telefoon: +31 (0)72 503 92 02

    © 2024 De Lange B.V.