Onze service
  • Nederlands fabricaat
  • Binnen drie werkdagen geleverd in NL
  • Verpakt in waterdichte hoes
Bepaal hieronder uw woningtype en bereken uw voordeel

Dit moet u weten over witte pellets

Er zijn allerlei soorten pellets die u kunt gebruiken in uw pelletkachel, waaronder witte pellets. Witte pellets zijn gemaakt van zachte houtsoorten, zoals naaldhout. Dit zijn bomen als de lariks en grove den. Witte pellets in uw kachel hebben voor- en nadelen. We vertellen u er hieronder uitgebreid over.

Voordelen van witte pellets

Het grootste voordeel van witte pellets is dat ze een hele schone verbranding met zich meebrengen. Hoe schoon de verbranding is, heeft onder andere te maken met de hoeveelheid as die overblijft, de rookontwikkeling en de hoeveelheid fijnstof. Bij witte pellets blijft er dus minder as over dan bij bruine pellets. Ook wordt het ruitje minder snel vies, wat fijn is bij het onderhoud van de kachel. Dat scheelt u heel wat schoonmaakbeurten.

Nadelen van witte pellets

Het zachte hout in de witte pellets moet bij de ontsteking eerst goed op temperatuur komen. Daardoor duurt het wat langer voor de ruimte warm is. Verder branden ze wat sneller op dan bruine pellets. Daarnaast bevatten de houtsoorten in witte pellets vaak hars. Dat kan achterblijven in de kachel. Dit betekent dat er aanslag op verschillende onderdelen van de kachel terecht kan komen.

Welke pellets kiest u?

Bij de keuze voor witte of bruine pellets zijn er verschillende aspecten waar u rekening mee kunt houden. Zo hebben witte pellets een wat lagere warmteopbrengst dan bruine. Als u een kleine ruimte wilt verwarmen, zijn witte pellets dus het meest geschikt. Dit is slechts één van de overwegingen die u mee kunt nemen bij uw keuze. Wilt u meer weten over de verschillende pellets? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag om de juiste pellets voor uw kachel te kiezen.