Onze service
  • Nederlands fabricaat
  • Binnen drie werkdagen geleverd in NL
  • Verpakt in waterdichte hoes
Bepaal hieronder uw woningtype en bereken uw voordeel

Alles over bruine pellets

Voor uw pelletkachel kunt u kiezen voor witte of bruine pellets. Bruine pellets bestaan uit een combinatie van bruin, rood en wit hout. Bij het maken van bruine pellets worden vooral loofbomen gebruikt, zoals beuk en es. Dit heet ook wel hardhout. Bruine pellets hebben voor- en nadelen. Hieronder leest u er alles over.

Voordelen van bruine pellets

Allereerst de voordelen van bruine pellets. Zoals gezegd, bestaan ze uit loofbomen. Loofbomen branden langzaam en zijn dus een zuinige en duurzame houtsoort. Daarnaast hebben bruine pellets een hoge warmteopbrengst. De warmte is dus intenser dan bij witte pellets, wat ideaal is voor grotere ruimtes. Verder blijft er minder aanslag achter op verschillende onderdelen van de kachel.

Nadelen van bruine pellets

Er zijn ook een paar nadelen van bruine pellets. Zo is de verbranding iets minder schoon dan bij witte pellets. Dit houdt onder andere in dat er meer as in de kachel achterblijft. Ook vormt zich wat sneller roet op het ruitje van de kachel. Als u bruine pellets gebruikt, moet u dus wat vaker as opruimen en het ruitje schoonmaken.

Welke pellets kiest u?

Bij de keuze voor witte of bruine pellets zijn er verschillende aspecten waar u rekening mee kunt houden. Zo kunt u denken aan de hoeveelheid warmte die u wilt of de mate van onderhoud. Dit zijn slechts een paar overwegingen die u mee kunt nemen bij uw keuze. Bent u er nog niet uit welke pellets in uw situatie het beste zijn? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag om de juiste pellets voor uw pelletkachel te kiezen.